+26 Tumis Ayam Masak Merah Yang Terbaik


+26 Tumis Ayam Masak Merah Yang Terbaik. Kemudian, masukkan santan pekat dan air. Masukkan garam dan kaldu bubuk.

Ayam Masak Merah Kaw Resepi Masakan Malaysia
Ayam Masak Merah Kaw Resepi Masakan Malaysia from resepimalaysian.blogspot.com

Tumis dahulu serai sehingga naik bau. Rempah 4 sekawan (1 batang kayu manis,2 kuntum bunga lawang, 4 biji buah pelaga, 2 kuntum bunga cengkih) 1 tangkai daun kari. Sekali sekala hendaklah digaul balikkan.

Kemudian, Masukkan Santan Pekat Dan Air.


3.masukkan kulit kayu mani,bunga lawang,empat sekawan 4.masukkan cili boh.masak sehingga garing.masukkan tomato puree.biarkan kering sedikit. Warna merahnya bikin menggugah selera. Sementara itu kisar cili kering, halia serai, lengkuas, buah keras, bawang besar, bawang putih & bawang merah.

Tumis Ayam Suir By :


Kemudian barulah dimasukkan sos dan buah tomato. Sajikan dengan nasi hangat agar semakin. Panaskan 2 sudu minyak masak ke dalam pan.

Masukkan Potongan Ayam, Kecilkan Api Masak Hingga Kuah Menyusut.


Kali ini pingin masak ayam untuk sebagai pelengkap bubur👌 resep ini sangat praktis,bisa untuk lauk pelengkap bubur,nasi goreng,mie goreng dll. Jangan gunakan bawang goreng yang dijual di kedai. 3 camca besar pes tomato (tomato puree) 3 camca besar sos tomato.

Masukkan Jagung Manis Dan Sedikit Air, Tumis Sebentar Hingga Berubah Warna.


Cuci ayam dan lumurkan dengan kunyit dan garam. Tapi jangan risau jika tak ada daun. Selepas itu bila ayam dh masak asing dan ketepikan.

2 Camca Besar Sos Cili.


Tumis ayam kecap jagung manis. Sekali sekala hendaklah digaul balikkan. 2 camca besar cili kisar.


Belum ada Komentar untuk "+26 Tumis Ayam Masak Merah Yang Terbaik"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Untuk Memasak aku menggunakan kompor dibawah ini


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel